Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

GAZARTE - IMANY


Την ΙΜΑΝΥ την γνωρισαμε με το "You will never know" ενα υπεροχο τραγούδι το οποίο όμως θα ομολογησω καποια στιγμη το ακουγα τοσο πολύ στο ράδιο που άλλαζα σταθμο. Το "Gray Monday" ειναι επίσης εξαιρετικό.
Στο Gazarte για δυο παραστάσεις 11-12 Φεβρουαρίου (Σάββατο και Κυριακη)...απολαυστε την απο κοντά




Στην Ελλάδα η ΙΜΑΝΥ εκπροσωπειται αποκλειστικά από την Panic Records


Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΣΜΥΡΝΗ - Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΙΑΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΛΗΣ 1900-1922



Σήμερα Κυριακή (29-1-2012) προβληθηκε απο την ΕΤ1 το ντοκυμαντερ της Μαριας Ηλιου το ομώνυμο ντοκυμαντέρ το οποιο ήταν πραγματι κατα την γνωμη μου συγκλονιστικο. Οι εικονες και οι διηγησεις ζωντανεψαν και δικες μου μνημες απο διηγήσεις συγγενων και ιδιαιτερα του παππου μου όσο τον πρόλαβα εν ζωή.

Στο μουσειο Μπενακη στο κεντρικό κτήριο (Κουμπάρη 1 & Βασιλισης Σοφίας) από της 25 Ιανουαριου έως 11 Μαρτίου προβαλεται το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ και παρουσιαζεται και φωτογραφική έκθεση με σπανιο υλικο που συγκεντρωθηκε από Αμερίκη και Ευρώπη

Μουσειο Μπενακη - Εκθεση Σμυρνη

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Σήμερα θα κάτσω μέσα και έχω "τρι-λημμα"....με τρεις ταινιες τις δυο πρώτες τις έχω ξαναδεί....


  • ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ στην ΕΤ1 στις 21:30 του Θ. Αγγελόπουλου με πρωταγωνιστη τον Χαρβει Καιτελ στα πλαισια του αφιερωματος της ΕΡΤ στην μνήμη του μεγάλου έλληνα σκηνοθέτη.

  • ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΓΚΕΙΣΑΣ στο STAR στις 22:45. Εχοντας διαβασει το βιβλίο του Αρθουρ Γκόλντεν βρισκω την ταινια αρκετά ατμοσφαιρικη.

  • Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ στο καναλι της Βουλής στις 23:00.  

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

H ΜΕΘΟΔΟΣ GRONHOLM - ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ



Πριν δυο χρονια παρακολουθησα την παράσταση μετα απο προσκληση του καλού μου φιλου Βασίλη και την προτείνω για οποιον δεν την εχει παρακολουθήσει τις προηγουμενες χρονιές.

Συγγραφεας Γκαλθεραν Τζορντι. Ηρωες του εργου τέσσερις υποψηφιοι για μια διευθυντική θέση που υποβαλλονται σε μια ιδιαιτερη δοκιμασία επιλογης

Απο την Δευτερα 6 Φεβρουαρίου για 5η χρονιά στο Θεατρο Τεχνης Καρολος Κουν  Πεσμαζογλου 5 στο υπογειο καθε Δευτέρα και Τρίτη.

http://www.theatro-technis.gr/NewPlayElement.aspx?PlayId=314





Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

HARLEM SWING - BADMINTON THEATER




Το ομολογώ το ξέχασα, μου το θύμισε η φίλη μου η Χριστίνα που θα πηγαινε σήμερα (και περιμένω σχόλιο της).
H ταινια Cotton Club είναι από της αγαπημενες μου για την ατμοσφαιρα και την μουσικής της. Στην ατμοσφαιρα της εποχης μας μεταφερει το Musical Aint Misbehavin το οποίο έρχεται κατευθειαν απο το Broadway στο αγαπημένο θέατρο Badminton έως και τις 22 Ιανουαρίου
Δυστυχως δεν προλαβαίνω...




Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ -ΜΕΓΑΛΟΙ ΡΩΣΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ 1920-2010


 Το ίδρυμα Θεοχαράκη βρισκεται στην καρδιά της Αθήνας Βασιλίσης Σοφιας 9 και Μερλιν 1. Εχει πάντοτε πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων διαλεξεων εργαστηριων κλπ. Μεταξύ άλλων μεχρι τις 15 Μαρτιου παρουσιαζονται εργα της συλλογης Manege από την Αγια Πετρούπολη. Διαβάζω τις παρουσιάσεις σε σχετικές σελίδες καi το γεγονός οτι τα εργα αυτα παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτος Ρωσίας κάνει την έκθεση ελκυστικη ακόμα και για όσους δεν ειναι φανατικοί των εκθέσεων ζωγραφικής. 


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΖΑΡΙ ΒΙΒΛΙΟΥ



ΕΙΣΤΕ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΟΙ? ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ?

Στην πλατεια Κλαυθμωνος απο 20/1 έως 8/2.

Βιβλια απο 150 εκδότες σε τιμές που ξεκινουν απο 0,50 ευρω

http://www.clevernews.gr/texnes-diaskedasi/ekdiloseis/item/10829-megalh

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

CAVEMAN ΘΕΑΤΡΟ CORONET



Για την παράσταση Caveman άκουγα μόνο καλά λόγια και προτροπές όπως "Καλά Εσυ δεν έχεις δει αυτή την παράσταση??" Πήγα λοιπόν την χρονιά που Caveman ήταν ο Δημήτρης Σακατζης, (δεν πρόλαβα το Γεννατά). Τα λεεί καλά ....τα λέει πολύ καλά ο πρωτόγονος...τόσο που πολλές φορές όταν συζηταω για θέματα "συγκρουσης" ανδρών γυναικών αναφωνώ..."τα έχει πει αυτά ο CAVEMAN!!!"

Η αιώνια μάχη αρσενικού - θηλυκού, "δεν με καταλαβαινει δεν τον καταλαβαινω" από μια ευδιαθετη οπτική που σίγουρα θα την ευχαριστηθείτε ειδικά αν παρακολουθησετε την παράσταση με παρέα του αντίθετου φύλλου ....!

Mε αυτο το θέμα καταπιάνεται ο μονόλογος του Rob Becker και τον CAVEMAN  ενσαρκώνει ο Βλαδιμηρος Κυριακιδης και είναι βασικος λόγος που θα ξαναπάω να δω την παράσταση γιατί τελικά αντιλαμβάνομαι οτι στον CAVEMAN κάνεις και συλλογή ερμηνειών.

Η παράσταση ξεκινησε στο Broadway και παιζεται πλεον σε 30 χώρες.

Έχει ενδιαφέρον να δει κανείς στιγμές της παράστασης σε άλλες χώρες μέσω του youtube και για όσους δεν ντρέπονται βρείτε πολύ μπροστινές θέσεις και θα τα πείτε στην διαρκεια του εργου με τον Βλαδιμηρο







Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

ΑΛΕΞΙΟΥ ΓΑΛΑΝΗ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ




Την Χαρις Αλεξιου την έχω παρακολουθήσει στο θέατρο Βράχων, στο Ηρώδειο και αλλού και δηλώνω ότι απλά ποτε δεν ειναι αρκετό. Την Δημητρα Γαλάνη μια φορά στο θεατρο Βράχων και την απόλαυσα.

Ξαναβρίσκονται μαζί στο θεατρο Παλλάς για 15 παραστάσεις και αυτή την συνάντηση  δεν την χάνω. Σε ένα χώρο σαν το Παλλάς με ερμηνευτριες ζωντανη ιστορια του Ελληνικού τραγουδιου τα τελευταία 40 χρόνια οι βραδιές αναμενονται ζεστές και αξέχαστες. Άλλωστε αυτό είναι η ουσία κάθε συναυλίας, καθε παράστασης.

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ
13, 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28, 29 Ιανουαρίου 2012
17, 18, 19, 24, 25, 26 Φεβρουαρίου 2012


Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

MILO Z



Tην πρώτη φορά που είδα τον MILO Z και το group του ήταν πριν από χρόνια στον Λυκαβητο και ακόμα υποστηρίζω ότι δεν έχω χορεψει τόσο πολύ σε συναυλία. Funky Soul σε ρυθμούς εκρηκτικούς και απόλυτη επικοινωνια με το κοινό. Στις εμφανίσεις του στο Half Note παντότε θα ξεσηκώσει το κόσμο σε ένα party που κανει όλους να νιώθουν μια παρέα.

26 με 30 Ιανουαρίου στο Half Note Αθηνα

Θα είμαστε εκει......

Επίσης
21/1/2012 GAIA LIVE Θεσσαλονίκη
22/1/2012 Anatolia Hotel Κομοτηνή
25/1/2012 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ Ηράκλειο




MILO Z