Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

H ΝΥΧΤΑ ΜΕΡΑ - ΠΑΡΚΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ 21-24 ΙΟΥΝΙΟΥ


Επιστροφή μετά από δύο μήνες περίπου απραξίας στο blog με μία πολυ ενδιαφερουσα σειρά εκδηλωσεων στο υπο κατασκευή Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.

Την πορεία της κατασκευης του παρκου Σταυρος Νιάρχος την παρακολουθω από την εποχη που ηταν απλά μια ιδέα. Ειχα παρευρευθει και στην παρουσιαση που ειχε κανει ο ίδιος ο αρχιτεκτονας Renzo Piano στον χωρο του παλιού ιπποδρόμου όταν ακόμα ήταν ενα απέραντο οικόπεδο. Την εποχή εκεινη έμενα στην Καλλιθέα και είχα προσαρμόσει ακομα και την διαδρομή της προπονησης μου στο τρέξιμο ώστε να φτανω μέχρι την μεγάλη πεζογεφυρα στην παραλιακη οπου μπορουσες να δεις άνετα την προοδο των εργασιών.

Τα χρόνια πέρασαν και σιγα σιγά τα κτιρια της Λυρικης και της Εθνικης Βιβλιοθήκης αλλά και το πάρκο διαμορφωνονται. Έτσι λοιπον 21-24 Ιουνιου το Πάρκο Σταυρος Νιαρχος ανοιγει τις πορτες του στο κοινό με σειρά εκδηλωσεων. Μουσική, ολονύχτιες προβολές video art, αθλητικες δραστηριότητες, δημιουργικα εργαστηρια για παιδιά.

Να ξεχωρίσω την συναυλία του Διονυση Σαββόπουλο 21/6 Παγκόσμια Μέρα της Μουσικής, Αφιέρωμα στον Μανο Χατζηδακι από το Δημητρης Καλαντζής Quintet 22/6,  o Γκαρι Κασπαροφ παίζει σκάκι με την νεα γενια της Ελλάδος 23/6.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελευθερη και θα τηρηθεί σειρα προτεραιότητας