Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 1/1/2014 12:10 ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ



Φέτος όπως κάθε χρόνο η πρόταση μου για την πρωτη ημέρα του έτους αφορά την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης που θα μεταδοθεί απο την Δημόσια Τηλεόραση απευθείας στις 12:10 το μεσημέρι.

Είναι μια συναυλία που χωρίς να είμαι ειδικός ή φανατικός του είδους με καθηλώνει και την απολαμβάνω χρόνια τώρα.

Πρόκειται για ενα παγκόσμιας εμβέλειας  μουσικό γεγονός το οποίο μεταδίδεται σε δεκάδες χωρες και το παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατες. (70 χώρες και 300 ραδιοφωνικοί σταθμοι)

Την Φιλαρμονική της Βιέννης θα διευθύνει Ισραηλινός αρχιμουσικός Ντάνιελ Μπαρενμποιμ.

Εάν ενδιαφέρεστε να παρευρεθείτε στην πρωτοχρονιάτικη συναυλία  της Φιλαρμονικής της Βιέννης η ζήτηση ειναι τόσο μεγάλη που η διαδικασία περιλαμβάνει δήλωση συμμετοχής και κλήρωση αρκετούς μήνες πριν.

VIENNA PHILARMONIC ORCHESTRA

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

BUDAPEST GYPSY SYMPHONY ORCHESTRA "EKATO ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ - ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON 20-22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ



Ήταν μια από της αγαπημένες παραστάσεις που είχα παρακολουθήσει στο θέατρο Badminton τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά δεν θα την χάσω ούτε και φέτος.

Η σύνθεση: 54 βιολιά, 10 βιόλες, 10 τσέλα, 10 κοντραμπάσα, 10 κλαρινέτα, 6 κύμβαλα, σύνολο 100 δεξιοτέχνες γεμάτοι ενέργεια και εκρηκτικό ταμπεραμέντο, η μεγαλύτερη τσιγγάνικη ορχήστρα του κόσμου.

Δεν θα αναφέρω κάτι άλλο γιατί η ιστοσελίδα του θεάτρου Badminton έχει κάθε πληροφορία.

Καλή μας διασκέδαση!

100 ΤΣΙΓΓΑΝΙΚΑ ΒΙΟΛΙΑ ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 20, 30, 40, 50, 60

(Πιστευω τσιμπιμενα, στο Viva έχει προσφορες)


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

BAZAAR ΒΙΒΛΙΟΥ 12-15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΒΗΜΑ FM ΕΘΝΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΦΩΚΙΑΝΟΣ


Και για καλό σκοπό και με μουσικές εκδηλώσεις και με πολλά βιβλία στο 1 ευρό.

Στι εθνικο Γυμναστήριο Αθηνων Φωκιανος Βασιλισης Όλγας 1 απέναντι απο το Παναθηναικό Στάδιο ο ραδιοφωνικός σταθμός Βήμα FM 99.5 διοργανώνει Bazzar βιβλίου έως την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου. 

Ωρες Λειτουργίας 10:00 με 21:00

Τα έσοδα βοηθούν το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων




Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΜΙΚΡΑ ΑΓΓΛΙΑ - Η ΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ


Το βιβλίο το έχω διαβάσει και είναι υπέροχο. Η γλώσσα, η ατμόσφαιρα της εποχής εκείνης, το νησί, οι άνθρωποι, οι ναυτικές ιστορίες ολα μπλέκονται γοητευτικά από την συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη. Το βιβλίο σε εκδόσεις Καστανιώτη εχει βραβευτεί και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. 

Για όσους το έχουμε διαβάσει περιμένουμε να δούμε αν η ταινία του Παντελή Βούλγαρη θα αποτυπώσει αυτό που είχαμε στο μυαλό και στη φαντασία μας.

Ανδρός δεκαετίες 30, 40, ναυτικοί, γυναίκες που μένουν πίσω, ναυάγια θρήνος, πόλεμος, δύο αδερφές κι ένα μεγάλο μυστικό.




Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ - ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ 18-19/11/2013



Δευτέρα και Τρίτη 18 και 19 Νοεμβρίου 10 χρόνια μετά η Ευανθία Ρεμπουτσικα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Παλλάς ολόκληρο το soundtrack της αγαπημένης ομώνυμης ταινίας.

Μαζί της οι Athencs Academica ένα μουσικό σύνολο 15 εγχόρδων και 6 σολίστες. συμμετέχουν οι Νατάσα Θεοδωρίδου και η Dilec Koc ερμηνεύτριες των τραγουδιών "Στα λιμάνια", "Bacharat"

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΠΑΛΛΑΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 15,25,30,35,40,45,50 - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 20 ΑΝΕΡΓΟΙ 15

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ


Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

31ος ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ - ATHENS CLASSIC MARATHON - 10/11/2013



Είναι από τους σημαντικότερους αγώνες παγκοσμίως. Συμμετέχουν χιλιάδες αθλητές αλλά και απλός κόσμος. Ο τερματισμός είναι επίτευγμα και όνειρο ζωής για ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους κάνει να ταξιδεύουν από κάθε μέρος της γης στην Ελλάδα. Είναι μια γιορτή του αθλητισμού της Αθήνας και της Ελλάδας. 
Την Κυριακή το κέντρο της Αθήνας γιορτάζει με επίκεντρο το Παναθηναικό Στάδιο και νομίζω ότι αξίζει να επισκεφτείτε την εκδήλωση αυτή και συμμετέχετε με το χειροκρότημα και την συμπαράσταση σας που την έχουν ανάγκη όλοι οι δρομείς του μαραθωνίου ειδικά αυτοί που δεν είναι αθλητές και θα τερματίζουν μετά από τέσσερις, πέντε ή και έξη ώρες.  
Πέρσι συμμετείχα στά 5km φέτος στα 10km. Ελπίζω μια μέρα και στην κλασσική διαδρομή. 

Η έκθεση του μαραθωνίου έχει ξεκινήσει στο Φάληρο στο γήπεδο του ΤαεΚβοΝτο και λήγει σήμερα Σάββατο στις έξι το απόγευμα. 
Καλό τερματισμό σε όλους.



Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ATENISTAS - OPENWALKATHENS - ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - 20/10/2013


Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 'όρεξη να έχουμε, οι Atenistas μας ετοίμασαν μια βόλτα είκοσιενός σημείων γεύσης στο κέντρο της Αθήνας. Ζαχαροπλαστεία, γαλακτοπωλεία, παντοπωλεία, καφεκοπτεία,ταβέρνες, μπαχαρικά, ατλαντικά, τυριά, λουκουμάδες, γνωστές και άγνωστες γωνιές γεύσης στην καρδιά της Αθήνας.

Από πού ξεκινάμε?

Ζαχαροπλαστείο Αριστοκρατικόν, Βουλής 7 Σύνταγμα στις 11:00

Πώς?

Παίρνεις τον χάρτη από το σημείο εκκίνησης και τριγυρνάς, οι γευστικές στάσεις θα μας περιμένουν ανοιχτές για να μας παρουσιάσουν και να κεράσουν τις γεύσεις τους.

Ο περίπατος καταλήγει στο καφενείο των μουσικών, Σατωβριάνδου 29, για γλέντι με ζωντανή μουσική.

OPEN WALK ΓΕΥΣΕΙΣ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

LEONARDO DA VINCI - ΑΝΘΡΩΠΟΣ - ΕΦΕΥΡΕΤΗΣ - ΙΔΙΟΦΥΙΑ - ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ 18/10/2013


Στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος παρουσιάζεται από τις 18 Οκτωβρίου η Έκθεση Λεοναρτο Ντα Βιντσι, 

Μέσα από 40 τρισδιάστατα διαδραστικά μοντέλα εφευρέσεων και μηχανών, εγκαταστάσεις multimedia και 55 προσομοιώσεις, 23 ψηφιακά αντίγραφα ζωγραφικών έργων προσεγγίζεται η πολύπλευρη προσωπικότητα ενός ανθρώπου που στην εποχή του ήταν εκτός από ζωγράφος, εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός αρχιτέκτονας, φιλόσοφος.

Η έκθεση παρουσιάστηκε σε 20 χώρες του κόσμου και στις 18 Οκτωβρίου ξεκινά και στην Αθήνα.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 7 ευρώ, ΠΑΙΔΙΚΟ - ΜΕΙΩΜΕΝΟ: 4 ευρώ

Εισιτήρια και στα Public.  


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2014



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) είναι ένα κέντρο πολιτισμού, στέγη για το θεατρο, τη μουσική, τα εικαστικά, τη μάθηση και την εκπαίδευση.
Μεσά στην χρονιά που ξεκίνησε θα επανέλθω με επιμέρους προτάσεις.

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

VINYL IS BACK - ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ 4-6/10/2013


Για όσους αγοράζαμε τους δίσκους έναν έναν από το χαρτζιλίκι μας, για όσους περάσαμε ατέλειωτες ώρες στο υπόγειο του 7+7 και του παλιού μικρού Mteropolis στην Πανεπιστημίου, για όσους ξέραμε και την τελευταία γρατζουνιά, για όσους δίσκους χάσαμε, μας έκλεψαν, μας έσπασαν, για όσους είχαμε θρυλικά πικ-απ Dual, ΜΚΙΙ, για όσους παίζαμε μουσική σε σπίτια, club, ραδιόφωνα, για όσους δεν ξεκολλούν από το βινύλιο ένα 3ήμερο για δεύτερη χρονιά αφιερωμένο στο βινύλιο στην Τεχνόπολη στο Γκάζι Παρασκευή 4 με Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Καταστήματα δίσκων, ιδιώτες συλλέκτες, πικ-απ, και πολλά άλλα στο 3ημερο αφιέρωμα στο βινύλιο καθώς και παράλληλες εκδηλώσεις και ζωντανές εμφανίσεις καλλιτεχνών.

VINYL IS BACK

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ : 11:00 - 22:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ATHENS FLYING WEEK 23-29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 26/9 Π.ΦΑΛΗΡΟ 27,28,29/9 ΤΑΤΟΙ


Από το Air Show Αρχάγγελος που είχε γίνει στην Ταναγρα πριν από πολλά χρόνια έχω να δω αεροπορικές επιδείξεις καθώς και από την ανεπαναλληπτη "παράσταση" των Red Arrows στο Φάληρο την ίδια χρονιά (2005)
Φέτος τα "καλά" του Flying Week αρχίζουν 26/9 στο Φαληρο και συνεχίζουν Παρασκευή με Κυριακή στο αεροδρόμιο Τατοΐου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ

Ενδεικτικά αναφέρω:
Πέμπτη Alfa jet Reb Bulls
Παρασκευη Σαββατο Κυριακη F16, SuperPuma, Red bUlls Alfa Jet, Airbus, C130 Αλεξιπτωτιστές, Su31 και άλλα!

Στο χώρο θα λειτουργεούν εμπορικη έκθεση, kids park, flying simulators κ.α.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΕΥΡΩ, (ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 3 ΕΥΡΩ)

ΣΑΒΒΑΤΟ - ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΕΥΡΩ (ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 4 ΕΥΡΩ)





ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΛΙΜΑΝΙ ΠΥΛΗ Ε9 ΠΕΜΠΤΗ 26/9/2013


Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει καθιερώσει εκδηλώσεις εξωστρέφειας με στόχο να φέρει τους κατοίκους και τους περαστικούς της πόλης σε επαφή με τη δημιουργία και παραγωγή των μουσικών της έργων. Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά - πυλη Ε9 - θα παρουσιαστεί μια Γενική Δοκιμή απο την Ορχήστρα της Λυρικής υπό τον  Ζαν Κριστοφ Σαρρον και τους μονωδούς, Βασίλη Καβάγια, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καραγιάννη, Γιάννη Χριστόπουλο. Τα έργα που θα ερμηνεύσουν είναι (αποσπάσματα) Σταχτοπούτα του Ροσσινι, Ριγολλέτος του Βέρντι, Καρυοθραυστης του Τσαικοφσκι.

Ωρα έναρξης 18:00 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

STOMP -- 24-29/9 ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON



Stomp σημαίνει χτυπάω δυνατά το πόδι. Οι Stomp χτυπούν πόδια, τενεκέδες, βαρέλια, κουβάδες, εφημερίδες. Μουσική χωρίς μουσικά όργανα από ενα συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Brighton το 1991 από τους Βρετανούς Luke Cresswell και Steve Mcnicholas. Στα 20 και πλέον χρόνια καριέρας τους έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από 30 χώρες και σε μια τελετή απονομής όσκαρ 1996 και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.
Στην Ελλάδα εμφανίζονται για άλλη μια φορά στο θέατρο Badminton για 7 παραστάσεις οι δύο εκ των οποίων είναι απογευματινές στις 17:00.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟ 20 ΕΩΣ 60 ΕΥΡΩ

event tickets

OFFICIAL WEB SITE




Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΛΥΡΙΚΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 15/9/2013


Αγαπάτε την όπερα και τις ....βόλτες?? Η εθνική Λυρική σκηνή τιμά την Μαρία Κάλλας με αφορμή την συμπλήρωση 36 χρόνων από τον θάνατο της, και διοργανώνει μία μουσική βόλτα στην Αθήνα σε πέντε πράξεις.
Μουσείο Ακρόπολης, Σκάλες Ηρωδείου, Πλατεία Αγίων Ασωμάτων, Πλατεία Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι καλλιτέχνες της Λυρικής σκηνής μουσικοί και σολιστ, σε μουσική διευθυνση του Καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρωνα Μιχαηλίδη, θα ερμηνευσουν αποσπάσματα από τις όπερες, Τραβιατα, Μποεμ, Τοσκα, Μαντάμα Μπαττερφλαι, Μακμπεθ, Ριγολέτος, Ο κουρέας της Σεβιλλης, Τροβατόρε κ.α

Η είσοδος και στις πέντε στάσεις είναι ελέυθερη.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΑΣ


Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

NOUVELLE VAGUE - 13/9/2013 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ

 

Έρχονται από το Παρίσι και το Ελληνικό κοινο τους αγαπά.Την  Παρασκευή 13/9 στην Τεχνοπολις στο Γκάζι μαζί με την Liset Alea και την Melanie Pain την αυθεντική φωνή του συγκροτήματος στην πρώτη της προσωπική δουλειά. Guest star η Ελληνίδα Όλγα Κουκλάκι.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ : ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ 22 ΕΥΡΩ, ΤΑΜΕΙΟ 28 

PUBLIC, TICKETHOUSE, WWW.123TICKETS.GR

Πριν δύο χρόνια τους έχασα αλλά φέτος θα είμαι εκεί!








Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

PINK MARTINI - 28/9/2013 ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ



Μετά από αρκετό καιρό χωρίς ανάρτηση επιστρέφω με το αγαπημένο μου group των Pink Martini. Στις 28 Σεπτεμβρίου Σάββατο θα τους απολαύσουμε για άλλη μια φορά στο θέατρο Λυκαβηττού.Τζαζ, ρουμπα, ροκ, bossa nova, pop ολα σε απίστευτους συνδυασμούς και διασκευές μα πάνω από με με απίστευτη θετική ενέργεια.
Στις 24 Σεπτεμβρίου κυκλοφορούν το καινούριο τους album "Get Happy" επιστροφή μετά το "Splendor in the grass" του 2009 μετά απο 18 μήνες προετοιμασίας και ηχογράφησης.
(tickets booked already!!!)

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 35 ΜΕΙΩΜΕΝΟ:25, VIP: 45

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

Καταστήματα PUBLIC
 - Ticket Services
 Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
 Τηλεφωνικά: 2107234567
 Online: 
 • Με πιστωτική : www.ticketservices.gr., τηλ. 2107234567
 •www. i-ticket.gr

PINK MARTINI WEB SITE


Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

MEDELEINE PEYROUX - ΕΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ - ΛΥΚΑΒΗΤΟΣ 15/7/2013



Περίμενα κάτι καλό φέτος στο Λυκαβητο και πιστεύω ότι εδώ έχουμε τη ιδανική περίπτωση για μια ατμοσφαιρική καλοκαιρινή βραδιά.

Η Medeleine Peyroux είναι μια από τις κορυφαίες Jazz τραγουδίστριες στον κόσμο και παρόλο που πολλοί την παρομοιάζουν με την Billie Holiday νομίζω ότι είναι μοναδική.
Στο Λυκαβητό θα παρουσιασει το νεο της αλμπουμ "Blue Room" μαζι με αγαπημένα τραγούδια απο την μεχρί τωρα καρίερα της.

Μαζί της Η Ελλη Πασπαλά παρέα με τον David Lynch στο σαξόφωνο ανοίγουν την βραδιά.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 35 ευρώ








ΣΥΝΑΥΛΙΑ

MADELEINE PEYROUX WEB SITE







Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ - 21/6/2013



Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής την Παρασκευή 21 Ιουνίου στον κήπο του μεγάρου μουσικοί και συγκροτήματα θα μας προσφέρουν μια ποιοτική καλοκαιρινή μουσική απόλαυση.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


8 μμ
ΚΑΜΕΡΑΤΑ - ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

8:30 μμ
Melos Brass

9:00 μμ
ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

9:45 μμ
Helvetic Fiddlers

10:15 μμ
Idra Kayne and band


Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

DIANA KRALL - ΗΡΩΔΕΙΟ 1/7/2013



Τρία χρόνια μετά την εμφάνιση της στο Ηρώδειο η Νταιάνα Κρολ και πάλι μαζί μας. Μας έρχεται απο τον Καναδά, πιανίστρια, τραγουδίστρια, στιχουργός, συνθέτης. To Billboard την έχει χαρακτηρίσει Νο2 jazz τραγουδίστρια για την δεκαετία 2000-09. Οι πωλήσεις της έχουν φτάσει τα 15 εκ album παγκοσμίως και έχει 2 βραβεία Grammy.

Όλα αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι η υπέροχη μαγευτική φωνή της που σε καθηλώνει και σε συνδυασμό με την μαγεία του Ηρωδείου η βραδιά θα είναι και πάλι υπέροχη.

Το έγραψα και στην ανάρτηση του προγράμματος του Φεστιβάλ Αθηνών, ότι δεν θέλω να την χάσω αυτή τη συναυλία. Το εισιτήριο το έκλεισα την πρώτη μέρα της προπώλησης και η έκφραση "την συνιστώ ανεπιφύλακτα" μάλλον μου ακούγεται τετριμμένη.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ,: 28 (ΜΕΙΩΜΕΝΟ), 35, 48, 68, 90VIP

Η συναυλία υπό την αιγίδα της Καναδικής Πρεσβείας για τον εορτασμό της 70ης επετείου εγκαθίδρυσης διπλωματικών σχέσεων Ελλάδος - Καναδά

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

WEB SITE






   

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΝ ΛΕΥΚΟ 87,7 - 14/6/2013 ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ ΓΚΑΖΙ


Το πρώτο φεστιβάλ του ραδιοσταθμού Εν λευκώ είναι γεγονός και πραγματοποιείται στις 14 Ιουνίου Παρασκευή στο Γκάζι και το line up περιλαμβάνει Archive, Jessie Ware, Bebe, John Talabot. Πιστεύω ότι θα είναι αρκετά καλό και το after party με τους παραγωγούς τους σταθμού ειδικά για όσους αρέσει το ύφος και οι μουσικές του Εν Λευκώ 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 32 ευρω










Τρίτη 21 Μαΐου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2013 και παραθέτω το link εδω

Θα επανέλθω με συγκεκριμένες προτάσεις αλλά από τώρα λέω ότι δεν θέλω να χάσω την Νταιάνα Κρόλ στο Ηρώδειο 1η Ιουλίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2013


Κυριακή 19 Μαΐου 2013

JAN LICIECKI ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ - 20/5/2013 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ



Είναι μόλις 18 χρονών γεννημένος στον Καναδά από Πολωνούς γονείς. Έχει αποκλειστικό συμβόλαιο με την Deutche Grammophon από την ηλικία των 15 ετών και το BBC music magazine τον έχει χαρακτηρίσει τον πιο ολοκληρωμένο πιανίστα της ηλικίας του

Δευτέρα 20/5/2013 έχουμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε για μια και μοναδική βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε ένα ρεσιτάλ πιάνου με έργα των Messianen, Bach, Mozart, Chopin.

JAN LISIECKI - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

JAN LISIECKI WEB SITE

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 16, 25 ΕΥΡΩ, ΜΕΙΩΜΕΝΑ 6, 10 ΕΥΡΩ


Σάββατο 11 Μαΐου 2013

DEE DEE BRIDGEWATER - 24-25/5/2013 GAZARTE ΑΘΗΝΑ



JAZZ funs είναι δύο βραδιές δικές σας/μας. Η Dee Dee Bridgewater μια από της σημαντικότερες jazz ερμηνεύτριες της εποχής μας έρχεται για δύο εμφανίσεις στο Gazarte 24 και 25 Μαΐου. Μετρά σαράντα χρόνια καριέρας με τρία βραβεία Grammy και ένα Tony Award. Γεννημένη στο Μεμφις από πατέρα jazz τρομπετίστα. Παντρεύεται τον επίσης τρομπετίστα Cecil Bridgewater μετακομίζει στην Νέα Υόρκη και ξεκινά την πολύχρονη καριέρα της.


ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 20 (Ορθιοι),30,40,50  
(Τα εισιτήρια είναι θεάματος και δεν περιλαμβάνουν ποτό)






Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

PAROV STELAR - 23/5 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 24/5 ΑΘΗΝΑ, 25/5 ΠΑΤΡΑ



Στην Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από αγαπητός. Πέρσι η live εμφάνισή του στον Βοτανικό ανεπανάληπτη kai sold out (εμείς προλάβαμε). Ο Αυστριακός Marcus Fureder επιστρέφει με την μπάντα του και νέο υλικό για τρεις βραδιές σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Πάτρα

Electro swing, jazz mix, συνδυασμένα με new beats, ξεσηκώνουν και κάνουν τις εμφανίσεις τις μπάντας ξεχωριστό μουσικό γεγονός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 23/5 FIX OPEN AIR
ΑΘΗΝΑ 24/5 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
ΠΑΤΡΑ 25/5 POLITEIA LIVE

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ 









Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

PET SHOP BOYS EJECT FESTIVAL - ΑΘΗΝΑ 16-7-2013


ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!

Με το Eject Festival θα ασχοληθώ αναλυτικά τους επόμενους μήνες (πρόγραμμα, lineup) αλλά μόλις το είδα το ανεβάζω επειγόντως
Οι Pet Shop Boys στις 17 Ιουλίου στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο (δίπλα στο Tae Kwo Do) με τα πρώτα 1000 εισιτήρια (αν προλάβουμε) 30 ευρώ......

www.ticketarena.gr

Η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα ήταν τον Νοέμβριο 2009 στον εκθεσιακό χώρο Metropolis αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.




Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ROBERT WILSON - VIDEO PORTRAITS - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ 5/4-7/7 2013



Για τρεις μήνες η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση φιλοξενεί την έκθεση Video Portraits του Robert Wilson, ενός πολύπλευρου καλλιτέχνη ο οποίος έχει ασχοληθεί επίσης με την χορογραφία, τη γλυπτική, τη ζωγραφική και κυρίως τη σκηνοθεσία.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σε πρώτη παγκόσμια προβολή οι νέες εκδοχές των Video Portraits, Juliette Binoche, Sean Penn, Horned Frog.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 8 και 4 ευρώ

ΕΚΘΕΣΗ

ROBERT WILSON OFFICIAL SITE


Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

MULATU ASTATKE - GAZARTE 19-20/4/2013


Στην ταινία "Broken Flowers" του Jim Jarmusch με τον Bill Murray ακούγεται το υπέροχο "Yegelle Tezeta" (My own Memory).
Καμπανάκι!!.. ποιος?? Mulatu Astatke από την Αιθιοπία με ένα μοναδικό τρόπο συνδυάζει jazz funky και ethnic μελωδίες δημιουργώντας το δικό του ξεχωριστό μουσικό κόσμο. Στα 70 του πλέον έρχεται για δύο εμφανίσεις στο gazarte μοναδική για εμάς ευκαιρία να τον απολαύσουμε.

GAZARTE 19-20/4

ΕΝΑΡΞΗ: 22:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25,35,45





Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

MISIA - Gazarte 6-7/4/2013



Τα fados τα ανακάλυψα ένα απόγευμα σε μια εκπομπή της ΝΕΤ με μουσικές από όλο το κόσμο  ακούγοντας την εκπληκτική Mariza. Μια άλλη έξοχη ερμηνεύτρια των Πορτογαλικών fados έρχεται για δύο μέρες στο Gazarte 6 και 7 Απριλίου.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσει έχει τον τίτλο Delikatessen, ένα μουσικό μενού με τραγούδια από όλο το κόσμο, τραγούδια με συναισθήματα όμοια των fados. μαζί με τον Fabrizio Romano Ναπολιτανο πιανίστα και συνθέτη παρουσιάζουν τραγούδια καλλιτεχνών όπως Amalia Rodrigues, Astror Piazzola, Nino Rota και άλλους.

Εισιτήρια (χωρίς ποτό) : 20,30,40,50 ευρώ

GAZARTE - MISIA

MISIA WEB SITE


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

DEPECHE MODE ATHENS CONCERT - 10/5/2013 TERRA VIBE PARK


Με τους DepecheMode έχω 1 στα 2. Στα δύο live τους είδα μία (2006) έχοντας παρευρεθεί και στην συναυλία που ακυρώθηκε τελευταία στιγμή το 2009. Ελπίζω το Μάιο να μην έχουμε καμία περίεργη έκπληξη και να κάνουμε το 2 στα 3. Τα εισιτήρια πάντως τα βγάλαμε και περιμένουμε.

H Αθήνα θα είναι ο δεύτερος σταθμός της μεγάλης περιοδείας τους για το 2013. Το πλήρες πρόγραμμα του tour είναι:

DEPECHE MODE - SUMMER TOUR 2013

ΜΑΙΟΣ 2013
Τρίτη 7 Μαΐου,  HAYARKON PARK,  Τελ Αβίβ
Παρασκευή 10 Μαΐου, TERRAVIΒE PARK, Αθήνα
Κυριακή 12 Μαΐου, GEORGI ASPARUHOV STADIUM, Σόφια
Τετάρτη 15 Μαΐου, NATIONAL STADIUM, Βουκουρέστι
Παρασκευή 17 Μαΐου, KUCUKCIFTLIK PARK, Κωνσταντινούπολη
Κυριακή 19 Μαΐου, USCE PARK, Βελιγράδι
Τρίτη 21 Μαΐου, PUSKAS FERENC STADIUM, Βουδαπέστη
Πέμπτη 23 Μαΐου, HIPPODROME, Ζάγκρεμπ
Σάββατο 25 Μαΐου, INTER STADIUM, Μπρατισλάβα
Τρίτη 28 Μαΐου, 02 ARENA, Λονδίνο

ΙΟΥΝΙΟΣ 2013
Σάββατο 1 Ιουνίου, MUNICH OLYMPIC Μόναχο
Δευτέρα 3 Ιουνίου, MERCEDES-BENZ ARENA, Στουτγάρδη
Τετάρτη 5 Ιουνίου, COMMERZBANK ARENA, Φρανκφούρτη
Παρασκευή 7 Ιουνίου,  STADE DE SUISSE, Βέρνη
Κυριακή 9 Ιουνίου, OLYMPIC STADIUM, Βερολίνο
Τρίτη 11 Ιουνίου, RED BULL ARENA, Λειψία
Πέμπτη 13 Ιουνίου, PARKEN, Κοπεγχάγη
Σάββατο 15 Ιουνίου, STADE DE FRANCE, Παρίσι
Δευτέρα 17 Ιουνίου, IMTECH ARENA, Αμβούργο
Σάββατο 22 Ιουνίου, LOCOMOTIVE STADIUM, Μόσχα
Δευτέρα 24 Ιουνίου, SKK ARENA, Αγία Πετρούπολη
Πέμπτη 27 Ιουνίου, BORLANGE PEACE & LOVE FESTIVAL, Στοκχόλμη
Σάββατο 29 Ιουνίου,  OLYMPIC STADIUM, Κίεβο

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Τετάρτη 3 Ιουλίου, ESPRIT ARENA, Ντισελντόρφ
Κυριακή 7 Ιουλίου, ROCK WERCHTER FESTIVAL, Βέλγιο
Πέμπτη 11 Ιουλίου, ΒΒΚ FESTIVAL, Μπιλμπάο
Σάββατο 13 Ιουλίου, OPTIMUS ALIVE FESTIVAL, Λισαβόνα
Τρίτη 16 Ιουλίου, ANTIC ARENA, Nimes
Πέμπτη 18 Ιουλίου, SAN SIRO STADIUM, Μιλάνο
Σάββατο 20 Ιουλίου, OLYMPIC STADIUM, Ρώμη
Τρίτη 23 Ιουλίου, SYNOT TIP ARENA, Πράγα
Πέμπτη 25 Ιουλίου, ΝΑΤΙΟΝΑL STADIUM, Βαρσοβία
Σάββατο 27 Ιουλίου, VINGIS PARK, Βίλνιους
Δευτέρα 29 Ιουλίου, MINSK ARENA, Μίνσκ 


Η πιο επιτυχημένη electronic band με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων άλμπουμ σχηματίστηκε στο Basildon του Essex to 1980 με αρχική σύνθεση τους Dave Gahan, Martin Gore, Andy Fletcher, Vince Clarke. O Clarke αποχώρησε το 1981 και αντικαταστάθηκε από τον Alan Wilder ο οποίος με την σειρά του αποχώρησε απο την μπάντα το 1995.

Στην Ελλάδα έχουν φανατικό κοινό με fun club

Official Site

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ



Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

MILO Z - GAZARTE 23-24/3


Είναι ο αγαπημένος μας γιατί μας αρέσει η μουσική του, η μπάντα του, ο τρόπος που μας ξεσηκώνει, γιατί σε κάθε του εμφάνιση στην Αθήνα από την θρυλική συναυλία στον Λυκαβητό τον Ιούλιο του 2006, τις εμφανίσεις τους στο Half Note και σε άλλες πόλεις τις Ελλάδας μας χαρίζει ανεπανάληπτες βραδιές.

Φέτος στο gazarte στο Γκάζι για δύο εμφανίσεις 23, 24 Μαρτίου, όπως επίσης και στην Θεσσαλονίκη 21/3 GaiaLive και Βόλο 22/3 Vox

Funk, Groovy, Jazz, Hip Hop, κατευθείαν από την Νέα Υόρκη με φανατικό κοινό στην Ελλάδα που ζητά (ζητάμε) κι άλλο κι άλλο!!

Ραντεβού στο Gazarte




και κάτι από το προσωπικό μου αρχείο




Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

RE-THINK ATHENS - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ 25/2-6/3



Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του ιδρύματος Ωνάση θα φιλοξενείται έως τις 8 Μαρτίου η έκθεση με όλες τις συμμετοχές στον Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό  διαγωνισμό ανάπλασης του κέντρου της Αθήνας Re-Think Athens.

Νικητής του διαγωνισμού ανακηρύχθηκε το αρχιτεκτονικό γραφείο από την Ολλανδία OKRA LANDSCHAPSARCHITECTEN.BV

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

Λ.ΣΥΓΡΟΥ 107-109

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 12:00-21:00

EKΘΕΣΗ

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ

RE THINK ATHENS WEB SITE



Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΙ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ MEVLEVI - 8-9/3/2013 ΘΕΑΤΡΟ BADMINTON



Σούφι ήταν οι πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ. Με την πάροδο του χρόνου ο ασκητισμός άφησε την θέση του στον μυστικισμό. Αρχαίες παραδόσεις τις Ανατολής και της Μεσογείου επηρέασαν τις κοινότητες των Σούφι διαμορφώνοντας την διδασκαλία τους. Σύμφωνα με τους Σούφι όλες οι διδασκαλίες οδηγούν στην μία κ μοναδική αλήθεια.

Την μυσταγωγία αυτή θα μας μεταφέρουν τα μέλη του αρχαιότερου Δερβισικού τάγματος των Μεβλεβι με το χαρακτηριστικό εκστατικό περιστροφικό χορό τους.

Για δύο παραστάσεις στο θέατρο Badminton 8-9/3/2013

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΒΛΕΒΙΔΕΣ ΔΕΡΒΙΣΗΔΕΣ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 18,28,38,48 (ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 50%)


Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ARTURO SANDOVAL - GAZARTE 22.23/2/2013


Εννέα Grammy, ένα Emmy, έξι Billboard Awards,βιρτουόζος τρομπετίστας με Κουβανέζικη καταγωγή. Τι άλλο να ζητήσουμε όσοι αγαπάμε την jazz;

 Δύο βραδιές με τον Arturo Sandoval στο Gazarte που υπόσχονται αυθεντική jazz απόλαυση

GAZARTE ARTURO SANDOVAL

SITE

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 22:00

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 20 (ΟΡΘΙΟΙ), 30, 40, 50
(η τιμή δεν περιλαμβάνει ποτό)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

ORCHESTRE NATIONAL DE FRANCE VASSILY SINAISKY - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 25-26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


Στα πλαίσια του κύκλου παραστάσεων Μεγάλες Ορχήστρες - Μεγάλοι Μαέστροι το μέγαρο μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας σε δύο συναυλίες 25 και 26 Φεβρουαρίου υπό την διεύθυνση του Vassily Sinaisky και με δύο μεγάλους ερμηνευτές, Julian Rachlin (25/2) και Δημήτρη Σγουρό (26/2)

Ώρα Έναρξης: 20:30
Εισιτήρια: 19,35,50,70 Μειωμένο: 9,5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 25/2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 26/2