Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΥΕΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το παραδεχομαι είμαι αφηρημένος και ξεχασα να κανω την αναρτηση ενω ειχα μαζεψει ολη την πληροφορια και το βασικότερο δεν πηγα χθες που ήταν η πρωτη βραδια!!!
Ευτυχώς στον κηπο του Μεγαρου Μουσικής διοργανωνονται τις επόμενες δύο Παρασκευες αλλες δύο μουσικες βραδιές

20 Ιουλίου Dimitris Kalantzis Quintet "Whisper Not"

Αφιερωμα στον μεγαλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson

27 Ιουλίου Dimitris Kalantzis Quintet "Mano's"

Ο Μάνος Χατζηδάκης συναντά την Τζαζ

Γενική είσοδος 5 ευρω


Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

ΜΕΤΣ - ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ" 2-9 ΙΟΥΛΙΟΥ



Την συνοικία ΜΕΤΣ την γνώριζα αλλά την εξερεύνησα χάρις στην φίλη μου την Ελεανα που μένει εκεί στο πατρικό της μια όμορφη μονοκατοικία με αυλή!! Ναι με αυλή μες στο κέντρο της Αθήνας. Απέναντι από το Ζάππειο, πίσω από το Παναθηναϊκό Στάδιο στον λόφο του αρδηττου εκεί βρίσκεται το ΜΕΤΣ και μια βόλτα στα στενά και στους πεζόδρομους του θα σας δώσει την ευκαιρία να δείτε ότι έχει σωθεί από μια παλιά και πιο "ζεστή" και φιλική Αθήνα. 

Η φίλη μου με ενημέρωσε και για τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο εξωραϊστικός πολιτιστικός και αθλητικός σύλλογος Αρδηττός 2-9 Ιουλίου. Συμφωνώ αργήσαμε δύο μέρες αλλά έχουμε ακόμα αρκετές έως το τέλος των εκδηλώσεων, το πρόγραμμα των οποίων θα βρείτε στο blog του συλλόγου.


Για την ιστορία και την προέλευση της ονομασίας της συνοικίας βρήκα δυο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα από την Καθημερινή


Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ - ΗΡΩΔΕΙΟ 8-7-2012



H Δόμνα Σαμίου ήταν η ζωντανή ιστορία της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Ερμηνεύτρια, ερευνήτρια άφησε πίσω της τεράστιο και ανεκτίμητο έργο. Παρακολουθώντας μια εκπομπή, μια συναυλία της δεν μπορούσες να μην "κολλησεις" και να μην αγαπήσεις το παραδοσιακό τραγούδι (αν δεν το είχες κάνει μέχρι τότε) ή να μην το εκτιμο'υσες περισσότερο.

Η Δόμνα Σαμίου ήταν παιδί προσφυγών, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καισαριανή και από τα 13 της αγάπα και αφιερώνεται στο δημοτικό τραγούδι. Το έργο της δεν περιορίζεται στην Ελλάδα και δίνει πολλές συναυλίες σε  Αμερική, Αυστραλία και Ευρώπη. Οι Έλληνες του εξωτερικού συγκινούνται και οι ξένοι ανακαλύπτουν την άλλη Ελλάδα της παραδοσιακής μουσικής.

Στην Ελλάδα οι εμφανίσεις, οι συναυλίες και τα αφιερώματα είναι πάρα πολλές, Το 2005 της απονέμει μετάλλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, ενώ 7 χρόνια νωρίτερα παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής επετειακή παράσταση για τα 70 της χρόνια.

Η Δόμνα Σαμίου πέθανε φέτος τον Μάρτιο και το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στο Ηρώδειο μια παράσταση αφιέρωμα στη μνήμη της. ¨Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιστοσελίδα του φεστιβάλ "μια βραδιά για τον άνθρωπο που αναζητούσε ακούραστα την μυστική ουσία των παραδοσιακών τραγουδιών"

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΟΜΝΑΣ ΣΑΜΙΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ

Κυριακή 8 Ιουλίου Ηρώδειο Αθήνα

Τραγουδούν

Ελευθερία Αρβανιτάκη
Φωτεινή Βελεσιώτου
Βαγγέλης Δημούδης
Καρούνης Ζαχαρίας
Αντώνης Κυρίτσης
Μανώλης Μητσιάς
Δημήτρης Μπάσης
Κατερίνα Παπαδοπούλου
Σάββας Σιάτρας
Ηλίας Υφαντίδης
και η
Χορωδία του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου

Εισιτήρια 30 και 15 ευρω φοιτητικο 10

Θα είμαστε εκεί!








Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΒΡΑΔΙΑ ΧΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ 30/6-1/7


Το δέχομαι άργησα να το ανεβάσω αλλα κάλιο αργά παρά ποτέ. Και μόνο η αρχάια αγορα ώς σκηνικό για μια βραδυα χορού είναι μια μεγαλη προσκληση, κάτι εντελώς νεο που δυσκολα θα το ξαναδείς. 

Στον χόρο της Αρχαιας Ρωμαικής Αγοράς οι χορευτές του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ερμηνεύσουν τις δύο χορογραφίες του Ρενατο Τζανέλλα. Υπό την διευθυνση του αρχιμουσικού Ηλία Βουδούρη με σολιστ τον πιανίστα Δημήτρη Τουφεξη η ορχήστρα τησ ΕΛΣ θα ερμηνευσει το κονσερτο για πιάνο Νο23 του Μότσαρτκαι το κονσερτο για πιανο Νο5 του Μπετόβεν


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 16,23 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 10