Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Διωγμός και ανταλλαγή πληθυσμών (Τουρκία-Ελλάδα: 1922-1924) - ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ


To συμφωνο για την ανταλλαγη των πληθυσμων μεταξύ Ελλαδος και Τουρκίας υπογραφθηκε στις 30-1-1923 και στις 24 Ιουλίου του ίδιου ετους κατέστη μέρος της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η σκηνοθέτις Μαρία Ηλιου και ο ιστορικός Αλεξανδρος Κιτροεφ παρουσιαζουν στο μουσείο Μπενακη (Κεντρικό Κτηριο), μετά από τέσσερα χρόνια συναργασίας και ερευνας, ενα ιστορικο ντοκυμαντερ και μια έκθεση φωτογραφίας σχετικά με τον διωγμό και την ανταλλαγή των πληθυσμών Τουρκίας και Ελλάδας την περίοδο 1922-1924.

Η εκθεση και το ντοκυμαντερ αποτελη συνεχεια του εργου των συντελεστων "Σμυρνη η καταστροφή μιας κοσμοπολιτικης πόλης" την έκθεση του οποίου στο Μουσείο Μπενακη επισκεφθηκαν 12.000 ατομα

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29/4/2012


Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

NEDERLANDS DANS THEATER - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 5,6,7,8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Δεν είμαι ειδικός στον μοντερνο χορό αλλά πιστευω οτι ειναι μια παρασταση που αξιζει τον κόπο να δει καποιος ειδικα αν εισαι ειδικος ή λατρης του ειδους.

Απο οτι διαβασα θεωρείται μια απο τις κορυφαιες ομαδες χορου και θα παρουσιασεί δυο καινουργιες χορογραφίες των Paul Lghtfol και Sol Leon, σε πρωτη παρουσιαση στην Ελλαδα.
Τα εισιτηρια κοστιζουν
18,33,47,65 ευρω, 
9 ευρω φοιτητικα, νεοι ανεργοι ΑΜΕΑ,
12 ευρω Πολυτεκνοι, 65+





Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Εθνική ορχήστρα Jazz της Γαλλίας - GAZARTE ΓΚΑΖΙ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ


Στο GAZARTE στο Γκαζι στις 23 Μαρτιου στις 22:00

Η εθνικη ορχήστρα Jazz της Γαλλίας παρουσιαζει το νεο της project με τιτλο CARMEN. Nομιζω οτι οι λατρεις της Jazz δεν πρεπεί να το χασουν...(εγω δυστυχως θα το χασω συμπιπτει με τους Bajofondo...)

CARMEN ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ JAZZ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ


Kaoru Kakizakai Shakuhachi Recital - ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - 23 ΜΑΡΤΙΟΥ


Η Στεγη Γραμματων και Τεχνών παρουσιαζει τον Kaoru Kakizakai τον ερμηνευτη και δάσκαλο του σακουχατσι του παραδοσιακου ιαπωνικου φλαουτου απο μπαμπου. Μουσικη αυτού του ειδος εχουμε ακουσει πολλες φορες κυριως σε ταινιες με θεμα οτιδηποτε ιαπωνικο. Τωρα να παρακολυθησεις μια ολοκληρη παράσταση με παραδοσιακη Ιαπωνικη μουσικη ειναι κάπως εξηζητημένο αλλα εγώ το προτεινω ως κάτι διαφορετικό και κατι που δεν βλέπουμε συχνά.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφορος Συγγρού 107-109 Αθηνα

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ - KAKIZAKAI




Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ - 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ


Με δωρεάν είσοδο από τις 8 πμ μέχρι τις 8 μμ γιορταζει το Μουσειο της Ακρόπολης την 25η Μαρτιου, παραλληλα την ιδια μέρα θα παρουσιαστει η βορεια μετόπη που κατεβηκε απο τον παρθενώνα και συντηρήθηκε στο μουσείο.
Την ίδια μερα στις 12 το μεσημερι ρεσιταλ πιάνου με τον Μαριο Στροφαλη στον εξώστη του δεύτερου ορόφου και στις 5 το απογευμα η Φιλαρμονική Ορχηστρα του Δήμου Αθηναιων θα παρουσιασει μουσικό προγραμμα στο ισόγειο του μουσείου.


Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

BAJOFONDO - STUDIO 54 (EX CLUB 22) - 23 MAΡΤΙΟΥ


Είναι φρεσκοι, ειναι εκρηκτικοι ειναι ενα live που θα σας ενθουσιασει. Τους εχω παρακολουθησει δύο φορές στο παρελθόν και φυσικα θα τους ξαναδω.

Από την Αργεντινη ο ήχος τους πρωτοπορει. Electro tango η neo-tango ή όπως αλλιως και να χαρακτηρίζεται η μουσικη τους ταξιδευει και τα live τους ξεσηκώνουν.

Εισιτήρια 26,50 ευρώ στην προπώληση, 30 ευρώ στα ταμεία.

STUDIO 54 (ex CLUB 22) Λ. Βουλιαγμένης 22


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ - ΜΠΑΧΑΡΙ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ - ΠΑΛΛΑΣ 13,14 ΜΑΡΤΙΟΥ


Μετά τις παραστάσεις του χειμώνα έρχονται άλλες δυο 13 και 14 Μαρτιου για να ικανοποιήσουν την όσους δεν πρόλαβαν και όσους θέλουν να ξαναδουν. Μουσικες με οσμές Ανατολής και Ελληνικό φως, μουσικες που ολοι αγαπάμε και δεν χορταινουμε να απολαμβανουμε


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Kurt Weill/Bertolt Brecht: Άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόννυ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Η ιδέα είναι της φίλης μου της Ελεανας. Αν σας αρεσει η όπερα αλλα και άν σας αρέσουν οι πρωτοτυπες και διαφορετικες απο τα συνηθισμένα παραγωγες. 13, 15, 17 Μαρτίου στο μεγαρο μουσικης, απο το Teatro Real της Μαδρίτης. Εχουν μείνει λίγα εισιτήρια, τα πολύ φτηνα εφυγαν γρηγορα.
H παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους κάτω των 15 ετών